11e Editie Amsterdam Light Festival

Dit jaar, heeft de 11e editie van het Amsterdam Light Festival plaats. Het Amsterdam Light Festival is een lichtspektakel, dat elk jaar in de wintermaanden wordt gehouden. Een publiek evenement, waar diverse kunstwerken van licht en lichtinstallaties worden geplaatst in de openbare ruimte van het hart van de stad Amsterdam. Het thema dit jaar is: ‘Imagine Beyond’. Een thema dat als doel heeft om participanten te inspireren zich te verbeelden voorbij de grenzen van de wereld als ze in het land van de verbeelding stappen en de twintig lichtkunstwerken tegen de achtergrond van Amsterdam bewonderen. De lichtkunstwerken van het Amsterdam Light Festival zijn zeven dagen per week te zien. Met als tijden: 17.00 tot 23.00 uur en op Oudejaarsavond van 17.00 tot 20.00 uur. Amsterdam Light Festival is dit jaar van start gegaan op 1 december 2022 en wordt afgesloten op  22 januari 2023.

Educatief karakter

Het Amsterdam Light Festival heeft ook een educatief karakter. Door dit educatieve project en een workshop programma’s voor kinderen leren ze meer over de geschiedenis van de stad. Dit jaar namen meer dan 1200 basisschoolleerlingen deel aan een educatief project. Ook de overige bezoekers die het festival bezoeken, zijn deel van het educatief project. Dit, terwijl zij wandelend door de binnenstad van Amsterdam genieten van dit publieksevenement. 

Wandeltochten

Het maken van de wandeltochten is één van de manieren om deel te nemen aan het Amsterdam Light Festival en zo met volle teugen te genieten van de magnifieke kunstwerken van licht, die zijn ontworpen door de kunstenaars van over de gehele wereld. De wandeltochten zijn meestal gratis. De route van het Amsterdam Light Festival is 6,5 kilometer en je kunt er elke avond vanaf half zeven echt genieten van het magisch effect van het lichtfestival. 

Amsterdam Light Festival rondvaart

Naast de wandeltochten, zijn er de heel bekende rondvaarten. De Amsterdam Light Festival Canal Cruise is een mooie manier om te genieten van de festiviteiten en de installaties. Vanuit het water geniet je vanuit een ander optiek van de lichtkunstwerken op de oevers van de iconische grachten. Deze luxe rondvaarten zij speciaal gepland en ontworpen rondom het Lichtfestival.