Deze evenementen in Amsterdam mag je écht niet missen 

Wil jij samen met vrienden en vriendinnen een stedentripje naar Amsterdam plannen? Dan moet je weten dat er ontzettend veel te beleven is. Ook op het gebied van evenementen is er veel te zien en te doen in Amsterdam. Wij delen graag de top 3 Amsterdamse  evenementen met jou, zodat jij je tijdens het tripje zeker niet hoeft te vervelen.

Amsterdam Gay Pride

Pride Amsterdam maakt een statement voor de gelijke rechten van homo’s, lesbo’s, biseksuelen, transgenders en de interseksuele gemeenschap. Het leuke aan Pride is alleen, dat ze dit doen op feestelijke wijze. De Amsterdam Gay Pride kent wel 350.000 bezoekers (!) en is daarmee ook het grootste Pride evenement van Europa. Waar ze ook de enige in zijn, is dat Amsterdam Pride viert met een botenoptocht, ook wel de Canal Parade. Onder Pride vallen naast de botenoptocht nog veel meer evenementen, zoals filmfestivals, dance-feesten en sportevenementen. Of je nu man, vrouw of transgender bent, de Amsterdam Gay Pride is voor iedereen. Ga dus zeker een kijkje nemen als je tijdens het laatste weekend van juli in onze mooie hoofdstad bent!

Amsterdam Light Festival 

Als we denken aan Amsterdam Light Festival, dan denken we aan verlichting, verhalen en het verbinden van mensen. Lichtkunst is voor iedereen, jong en oud. Dit gave festival keert ieder jaar terug met lichtkunsten die je wandelend en varend kunt bezoeken. Er is een speciale wandelroute langs de kade welke je kunt lopen met of zonder audiogids. De andere optie is door middel van een rondvaart door de grachten van Amsterdam. Rondvaren met een schipper en genieten van de kunstwerken onder genot van een drankje, dat klinkt goed toch? Amsterdam Light Festival werkt samen met kunstenaars, partners en veel betrokkenen uit de stad om de meeste bijzondere projecten te realiseren. Het doel van deze projecten? Mensen verbinden en verrijken. 

Amsterdam Dance Event 

Ben jij al bekend met het Amsterdam Dance Event? Dit grote festival, ook wel ADE genoemd, wordt dit jaar al voor de 27e keer gehouden. Het evenement trekt in totaal meer dan 1.000 evenementen aan op bijna 200 locaties; vijf dagen en nachten ademt de stad Amsterdam elektronische muziek. Je kunt op dit meerdaagse festival vooral terecht voor  muziek als techno en house. Overdag is het Amsterdam Dance Event een platform voor creativiteit, netwerken en inspiratie. De avond staat voor feesten met dj’s die vanuit de hele wereld in onze hoofdstad komen optreden. Amsterdam Dance Event staat voor diversiteit van de danscultuur, dus als jij een dansje wil wagen zou ik zeker één van de events bezoeken!