5 x duurzaam overnachten in Amsterdam

Wil jij op vakantie in eigen land om geld te besparen of gewoon om al het moois van ons eigen land te ontdekken? Er is niets leukers om een weekend door te brengen in onze eigen mooie hoofdstad. Nog beter, is om dit op een duurzame manier te doen. Wij hebben drie groene hotels voor je uitgezocht, zodat jij ook tijdens jouw vakanties kunt bijdragen aan een beter milieu. Enjoy!

Hotel Jakarta 

Slapen in prachtig ingerichte kamers, eten bij cafe Jakarta, ontspannen in de sauna en cocktails drinken in de skybar. Op de kop van het Java eiland bevindt zich Hotel Jakarta Amsterdam, een prachtig hotel waar veel energiebesparende maatregelen worden genomen. Voorbeelden hiervan zijn dat het douchewater wordt verwarmd met zonne-energie, het atrium en de hoge ramen zorgen voor veel daglicht en dat er veel gebruik wordt gemaakt van duurzaam hout en bamboe. Daarnaast wordt de temperatuur gereguleerd met een warmte-koudeopslagsysteem. Hervulbare flessen in de badkamer en recyclebare koffiecups, overal wordt aan het milieu gedacht! Alles is geïnspireerd op Indonesië, en dat geeft een geweldige uitstraling. 

Hyatt Regency Amsterdam 

Dit hotel in Oost in de buurt van Artis en Hortus Botanicus is letterlijk en figuurlijk een groen hotel. Het is duurzaam ingericht en er staan echt overal planten. Hyatt Regency is zelfs uitgeroepen tot groenste hotel van Nederland. De kamers en suites zijn warm, maar modern ingericht en zijn geïnspireerd op de Plantage buurt. Je kunt ontspannen in de sauna of het stoombad, eten in het Indonesische restaurant of borrelen op het terras. Ook fijn voor de vegans onder ons: er staan veel vegan opties op de kaart. Een ander leuk feitje is dat de wijnflessen wordt gerecycled tot glazen, wij zouden dus zeker een flesje bestellen!

Four Elements Hotel 

Het eerste energieneutrale hotel ter wereld, die naam mag Four Elements Hotel Amsterdam dragen. De naam van het hotel is gebaseerd op vier natuurlijke energiebronnen, namelijk wind, aarde, water en vuur. Door de zonnepanelen op het dak is het hotel volledig zelfvoorzienend en is de klimaatbeheersing geïnspireerd op de natuurlijke ventilatie in termietenheuvels in de woestijn. Het hotel zet slimme principes uit de natuur om in duurzame innovatie. Alles wat in het hotel te vinden is heeft een minimale impact op het milieu, maar heeft wel een luxe uitstraling. Verder beschikt het hotel ook gewoon over een groot terras, een gave skybar en een restaurant met vele vegan opties.