Ontbijten in Amsterdam: hier moet je zijn

Voordat je de stad gaat ontdekken, moet je natuurlijk wel een goede bodem leggen. Een goed begin is tenslotte het halve werk. Voor veel mensen is het ontbijt de meest favoriete maaltijd van de dag en het is dan ook belangrijk hier voldoende tijd voor te nemen. Wil jij weten waar je een heerlijk ontbijt kunt scoren? Wij vertellen je alles over de leukste ontbijt spots van Amsterdam!

The Breakfast Club 

Als je gaat ontbijten bij The Breakfast Club in Amsterdam waan je je in New York of Parijs. Je kunt hier de hele dag door terecht voor de meest lekkere ontbijtjes en er is echt genoeg keuze voor iedereen. Of je nu gaat voor een English style breakfast, New York pancakes of Mexican style gebakken eieren, het hele menu is het proeven waard. Een leuk feitje aan The Breakfast Club is dat zoveel mogelijk wordt gewerkt met lokale producten. Je kunt bij deze leuke ontbijt spot ook prima aan het werk met je laptop en een goed kop koffie.

TEDS

TEDS is één van de plekken in Amsterdam waar je in de ochtend gewoon een glas champagne kunt bestellen, zonder raar aangekeken te worden. Deze populaire plek vind je in een van de mooiste straten in Oud-West en is een echte hotspot onder de Amsterdammers. Op de kaart vind je een mix van originele en klassieke gerechten, gemixt met koffie, sappen en cocktails. 

The Corner Bakery 

Deze ontbijt/brunch spot in Amsterdam is zo populair, dat er inmiddels drie vestigingen zijn geopend. De gerechten die je kunt bestellen zijn niet alleen erg lekker, maar ook nog eens mooi om te zien. Je kunt bij de Corner Bakery niet alleen terecht voor ontbijtgerechten, maar ook voor andere zoetigheden, sappen en milkshakes. Als we kijken naar het menu, dan kun je denken aan French toast, American pancakes en Acai bowls. Er is voor ieder wat wils!

PLUK

Als jij ontbijten wilt combineren met shoppen, dan is PLUK in Amsterdam de place to be. Deze ontbijt spot waar je kunt ontbijten, lunchen of terecht kan voor take-away vind je in de Negen Straatjes. Het interieur van PLUK is fris, wit en de toonbank staat vol verse taarten en cakes. Je kunt kiezen voor een gezonde opties als havermout, een riant belegd broodje of een van de vele zoete taartjes.