Waarom zit een formule 1 hotel bijna altijd langs de snelweg?

De meest ideale plek voor een tussenstop voor een overnachting tijdens je reis is een formule 1 hotel., het is goedkoop, ze liggen langs de snelweg en het is er prima verblijven door de rustige ligging. Je weet zeker dat je weer helemaal uitgerust bent als je de volgende dag de route weer gaat vervolgen. Maar waarom liggen deze formule 1 hotels eigenlijk bijna altijd langs een snelweg?

Een formule 1 hotel, wat is het?

Langs de wegen heb je ze vast wel eens zien liggen, de formule 1 hotels. Dit zijn hotels waar reizigers of zakenlui tijdens een trip tegen een laag tarief prima kunnen overnachten. Je slaapt in een simpele kamer en je kunt optioneel gebruik maken van een ontbijtbuffet volgens het all you can eat principe.

Waar vind je de formule 1 hotels?

Formule 1 hotels kun je in verschillende landen vinden. De landen waar je ze in Europa het meest tegenkomt zijn Nederland, België, Duitsland en Frankrijk. Waarvan het overgrote deel langs de snelwegen te vinden is. De meeste formule 1 hotels vind je in Frankrijk.

Waarom liggen de meeste Formule 1 hotels langs de snelweg?

De meeste formule 1 hotels liggen langs de snelweg omdat ze dan makkelijk bereikbaar zijn. Wanneer je een overnachting wil gaan boeken via www.tussenstop.com/formule-1-hotel/ dan geef je aan waar je naartoe aan het reizen bent.

Wanneer je deze gegevens hebt ingevoerd krijg je alle Formule 1 hotels te zien die op je route naar je eindbestemming liggen. Als je een formule 1 hotel hebt geboekt dan vind je deze langs de snelweg. Het kost je geen extra tijd om het hotel te bereiken of te verlaten om je route te kunnen vervolgen.

Het voordeel van overnachten in een Formule 1 hotel

Een Formule 1 hotel is goedkoop en je kunt er heerlijk rustig overnachten. Een Formule 1 hotel ligt op een rustig industrieterrein en naast het hotel ligt vaak een bewaakte parkeerplaats waar je je auto veilig kunt parkeren terwijl jij lekker aan het uitrusten bent na een lange reis.

Doordat een Formule 1 hotel onder de low budget hotels valt kun je er goedkoop overnachten. De kamers zijn niet heel luxe, maar alles wat je nodig hebt is er aanwezig. Er is een bed om in te slapen, een wasbakje en een televisie die op een bureautje staat.

Als je wil toiletteren of wil gaan douchen, dan vind je de sanitaire voorzieningen op de gang van de vleugel van het formule 1 hotel. Dit zijn gemeenschappelijke ruimtes die zelfreinigend werken. Na ieder bezoek aan het toilet of de douche wordt deze automatisch gereinigd.

Hoe en waar kan ik een kamer boeken in een formule 1 hotel?

Op de website van tussenstop.com kun je heel eenvoudig een kamer boeken die ook nog eens langs de weg die je rijdt op je route ligt. Van tevoren een kamer reserveren is beter dan op de locatie zelf. Je loopt dan namelijk het risico dat het hotel volgeboekt zou kunnen zijn.